10 Artifak misteri yang boleh dikaitkan dengan Makhluk asing?

Sebenarnya topik ni umpama topik lapuk yang dah tak perlu di ulang-ulang. Bermacam versi dan cerita dari pelbagai kajian dan forum telah di perdebatkan. Namun cerita-cerita misteri dan kisah-kisah yang seperti ini sememangnya sentiasa mendapat tempat di hati peminat. Sengaja aku bawakan isu ini. Sebabnya dalam tahun 2014 nanti akan ada satu misteri besar yang bakal berlaku mengaitkan … More 10 Artifak misteri yang boleh dikaitkan dengan Makhluk asing?

Orang Kelantan bangsa Melayu sebenar??

Kalau ikutkan tajuk di atas pastinya orang-orang Kelantan akan kembang-kembang hidung. Mungkin ya mungkin tidak. Kena ada polemik, kena ada kajian peringkat tertiary ataupun kajian sehalusnya. Takut-takut nanti ini cuma omong-omong kosong sahaja. Kalau benar perkara ini makanya rakyat Malaysia yang  lain itu adalah kaum mendatang. Bagaimana agaknya penerimaan kita yang bukan orang-orang Kelantan?? Mari kita … More Orang Kelantan bangsa Melayu sebenar??

KOMET MELANGGAR DUNIA 2012??

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini aku terbaca bermacam teori tentang Hari Kiamat oleh pengkaji-pengkaji barat. Doomsday, Judgement Day atau apa sahaja perkaitannya telah hangat di perbincangkan kebelakangan ini. Teori-teori oleh saintist barat yang kebanyakkannya berkepercayaan Kristian (Protestant) berbalah pendapat dengan Catholic. Saintist yang lebih bersikap liberal dan moden cenderung kepada Kristian baru (Protestant) merangkakan Tahun … More KOMET MELANGGAR DUNIA 2012??

Babi dan manusia

Kisah Babi menjadi cerita sensasi dua tiga hari ni. Mungkin kerana ura-ura satu tapak besar di Sepang nak di jadikan kota babi maka semua orang melayu tak kira fahaman nampak marah. Ataupun hanya pihak yang satu lagi yang kalah dalam pilihanraya di selangor yang terlalu mensensasikannya. Bagi aku baik tunggu dan lihat perkembangannya. Jadi ke … More Babi dan manusia

Lelaki cina dan Amoi

Lelaki Cina dan Amoi cun Dua hari lepas aku menemani ayah ku pergi ke Stadium untuk membantunya membuat kerja amal. Ada pertandingan bola jaring peringkat daerah akan di adakan di situ. Tanggungjawab ayah aku adalah untuk meninjau suasana stadium dalam keadaan selamat. Almaklumlah ayah aku tu doctor kampong. Kadang-kala bertanggungjawab la jugak untuk memeriksa kesihatan … More Lelaki cina dan Amoi