MH370 and Bermuda Triangle Saga….

Aku bawakan cerita Bermuda Triangle ni selepas terlalu banyak conspiracy theories yg berjangkit-jangkit dalam social media berikutan kehilangan MH370 Penerbangan Malaysia yang masuk hari ni dah 5 hari hilang. Tiada kesan peninggalan yang boleh membawa pasukan penyelamat dan pakar-pakar merungkai misteri kehilangannya. Samada ia sudah musnah atau hilang di telan cerita ghaib semuanya menjadi satu persoalan serius … More MH370 and Bermuda Triangle Saga….

Mind reading power? Mind Reading Technology?

Satu masa nanti kuasa membaca fikiran manusia mungkin menjadi lebih mudah. Mungkinkah kita boleh mengawal fikiran manusia lain dengan hanya merenung mata mereka. Mengawal dan memberi arahan supaya mereka melakukan seperti apa yang kita mahukan. Sekarang pun ramai yang boleh melakukannya. Mereka menggunakan teknologi pukau. Tapi mungkin suatu hari nanti orang yang biasa memukau juga akan terpukau dengan … More Mind reading power? Mind Reading Technology?

Most Earth-Like Planets

Selain dari bumi kemungkinan besar (menurut saintis) terdapat lebih kurang 3 buah planet yang boleh di diami oleh manusia.  (Kemungkinan besar lebih banyak Planet dijumpai, tapi belum dicanangkan antaranya GJ1214B)  Namun jaraknya yang terlalu jauh menyebabkan semuanya menjadi mustahil untuk manusia pergi ke sana. Untuk menghantar satu krew seperti yang di laporkan baru-baru ini ke Planet Marikh … More Most Earth-Like Planets

How to …….??? How to do anything…..

Bermulanya bulan September 2013, cuaca asyik tidak menentu sahaja. Hujan ribut memang perkara biasa. Saban hari hujan samada pagi atau petang akan turun tanpa signal. Kadang-kadang awan mendung tak sampai sepuluh minit hujan dah mencurah-curah. Kebiasaannya hari sabtu Ahad macam-macam aktiviti boleh dibuat. Tapi disebabkan cuaca yang sebegitu rupa duduk rumah bermain dengan anak adalah … More How to …….??? How to do anything…..

US Army’s Top Secret Arctic City Under the Ice

US Army’s Top secret? Projek Rahsia Tentera US?. Ia adalah suatu perkataan cliche yang bukan luarbiasa bila ada kena mengena dengan US. Mereka memang sentiasa mencari jalan meneroka perkara-perkara baru, atau teknologi-teknologi baru berkaitan dengan ketenteraan. Dulu ada projek Project Nutmeg, Project Aquiline, project 57, Project Kempster-Lacroix, Operation Argus dan banyak lagi. Mereka pernah mengadakan ujian membunuh biri-biri dengan renungan. … More US Army’s Top Secret Arctic City Under the Ice

How Many Planets Are In The Universe? Berapa banyak agaknya Planet ini sebenarnya….

Bila membicarakan tentang planet kita hanya tahu tentang 9 planet. Iaitu  Mercury,Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune. Yang paling terakhir di temui ialah Pluto sekitar 1930an. Tetapi tahukah kita bahawa saintis mengatakan kemungkinan besar ada 18000 planet serupa dengan planet bumi di seluruh galaksi dalam sistem solar yang terdekat. Serupa tetapi tidak di ketahui adakah berpenghuni atau tidak. Namun itu pendapat sesetengah pengkaji bintang. Terdapat beribu-ribu lagi pengkaji yang mungkin mempunyai teori-teori mereka sendiri. Jika di ukur kepada maha luasnya milky way ini (keseluruhan galaksi cakrewala) kemungkinan ada berbilion, bertrilion bintang2 … More How Many Planets Are In The Universe? Berapa banyak agaknya Planet ini sebenarnya….