The Human Eye Can See ‘Ghost Images’

Bolehkah manusia melihat HANTU? Jawapannya ada dua. Ya dan Tidak. Tapi sebelum tu kita kena terlebih dahulu meneliti aspek kewujudan Hantu itu. Adakah dalam islam Hantu itu wujud? Jika IBLIS dan Syaitan ia memang wujud. Tapi siapa kah Hantu itu? Untuk mempermudahkannya bolehlah kita katakan ia adalah jelmaan dari iblis dan syaitan. Bagaimanakah Makhluk Halus … More The Human Eye Can See ‘Ghost Images’

MH370 and Bermuda Triangle Saga….

Aku bawakan cerita Bermuda Triangle ni selepas terlalu banyak conspiracy theories yg berjangkit-jangkit dalam social media berikutan kehilangan MH370 Penerbangan Malaysia yang masuk hari ni dah 5 hari hilang. Tiada kesan peninggalan yang boleh membawa pasukan penyelamat dan pakar-pakar merungkai misteri kehilangannya. Samada ia sudah musnah atau hilang di telan cerita ghaib semuanya menjadi satu persoalan serius … More MH370 and Bermuda Triangle Saga….

Mind reading power? Mind Reading Technology?

Satu masa nanti kuasa membaca fikiran manusia mungkin menjadi lebih mudah. Mungkinkah kita boleh mengawal fikiran manusia lain dengan hanya merenung mata mereka. Mengawal dan memberi arahan supaya mereka melakukan seperti apa yang kita mahukan. Sekarang pun ramai yang boleh melakukannya. Mereka menggunakan teknologi pukau. Tapi mungkin suatu hari nanti orang yang biasa memukau juga akan terpukau dengan … More Mind reading power? Mind Reading Technology?

Most Earth-Like Planets

Selain dari bumi kemungkinan besar (menurut saintis) terdapat lebih kurang 3 buah planet yang boleh di diami oleh manusia.  (Kemungkinan besar lebih banyak Planet dijumpai, tapi belum dicanangkan antaranya GJ1214B)  Namun jaraknya yang terlalu jauh menyebabkan semuanya menjadi mustahil untuk manusia pergi ke sana. Untuk menghantar satu krew seperti yang di laporkan baru-baru ini ke Planet Marikh … More Most Earth-Like Planets

How to …….??? How to do anything…..

Bermulanya bulan September 2013, cuaca asyik tidak menentu sahaja. Hujan ribut memang perkara biasa. Saban hari hujan samada pagi atau petang akan turun tanpa signal. Kadang-kadang awan mendung tak sampai sepuluh minit hujan dah mencurah-curah. Kebiasaannya hari sabtu Ahad macam-macam aktiviti boleh dibuat. Tapi disebabkan cuaca yang sebegitu rupa duduk rumah bermain dengan anak adalah … More How to …….??? How to do anything…..